AMSTERDAM - Als Robert ten Brink zijn plan doorzet om vanaf 4 maart Lotto Weekend Miljonairs bij RTL4 te presenteren, volgen er juridische stappen. Dat heeft SBS per brief aan de presentator, RTL Nederland en tv-producent Endemol laten weten, meldt Algemeen Dagblad woensdag. Robert ten Brink wil, net als zijn programma Weekend Miljonairs, van SBS6 naar RTL4 verhuizen.

Ten Brink heeft de overstap zelf geregeld, vertelt hij in een interview in de krant. Hij belde met RTL. "Dat is echt 'not done' natuurlijk, maar op zulke momenten heb je daar geen boodschap aan. Dan probeer je met de hoed in de hand simpelweg te redden wat er te redden valt." Ten Brink was bang dat er bij SBS geen programma voor hem zou overblijven. RTL zou direct bereid zijn geweest om Ten Brink zijn eigen programma en andere grote entertainmentprogramma's te laten presenteren.

Contract

SBS is niet plan de zaak te laten rusten. "We hebben nog tot eind 2007 een contract met Robert ten Brink. Daarin staat dat hij tot die tijd niet voor andere zenders dan SBS mag werken", zegt een SBS-woordvoerder in het dagblad.

Vorige week uitte de zender zich al verontwaardigd over de manier waarop Lotto Weekend Miljonairs naar RTL4 is verhuisd. Het programma van De Lotto en Endemol is vanaf 4 maart te zien op deze televisiezender. SBS6 was niet op de hoogte van de verhuizing en vernam het nieuws uit de krant.