AMSTERDAM - De cast van 'Spijkerhoek' beleefde maandag een reünie. Een groot deel van de acteurs van de hitserie uit de jaren tachtig en negentig was aanwezig op het Spijkerhoekplein in Amersfoort, waar de serie destijds werd opgenomen. Daar namen ze de dvd die van de serie is gemaakt in ontvangst.

Bekijk video: Modem/ Breedband

'Spijkerhoek' kwam eind jaren tachtig voor het eerst op televisie en werd een groot succes. Sommige castleden hadden elkaar al jaren niet gezien. Mary-Lou van Steenis en Joep Sertons vonden de reünie dan ook 'ontzettend leuk'. Van Steenis grapte dat ze vindt dat haar collega Joep er nog enorm goed uitziet. "Ik vind ook dat je zo'n lekker jong knap ventje gebleven bent."

Spijkerhoek wordt gezien als een voorloper van de hedendaagse Nederlandse soaps. Hymke de Vries denkt dat de brutaliteit van de serie veel mensen aansprak. "Daarnaast was de serie ook heerlijk jong en modieus, met prachtige kleding en glamour." Volgens Michiel Kerbosch was de sleutel tot het succes de eenvoudige verhaallijn en het indertijd nieuwe concept van snel op te nemen afleveringen.

Het terugzien van de afleveringen bracht bij de acteurs leuke anekdotes, maar ook schaamtegevoelens naar boven. "Als ik dit zo zie, denk ik alleen maar: Oh wat slecht. Zó slecht", lacht Sertons.