MÜNCHEN/SCHEVENINGEN - Liza Minnelli, die woensdagavond optreedt in het Circustheater in Scheveningen, heeft op haar 59e nog altijd hetzelfde doel: zichzelf verbeteren.

Dat zei ze deze week in München, waar ze ook was in het kader van haar Europese tournee. Minnelli heeft regelmatig in de lappenmand gelegen, door drank, zielige liefdes, knie- en heupproblemen en een hersenvliesontsteking. Een rolstoel dreigde zelfs.

Geloof

Maar ze kwam in volle hevigheid terug: "Ik heb eenvoudig een heel groot en vast geloof. Ik geloof dat men altijd postief moet denken, altijd weer moet leren en zijn leven iedere dag meer genieten en waarderen moet."

Twee uur lang zingt en danst ze in de show. "Dat houdt me jong." Ze heeft er iedere avond weer zin in, vertelde ze in Duitsland: "Ik voel me als een renpaard in de box voor de start, ik ben er, goed voorbereid en dan kan het eindelijk beginnen."

Ouders

Ze dankt veel van haar instelling aan haar ouders, Judy Garland en Vincente Minnelli: "Van mijn moeder heb ik het élan, van mijn vader de dromen. Het gevoel voor humor heb ik van allebei."