HILVERSUM - Talpa's nieuwsprogramma NSE voert vanaf 27 februari een aantal veranderingen door en gaat vanaf dat moment 'NSE Nieuws' heten. Bridget Maasland gaat deel uitmaken van het presentatorenteam en de makers laten de drie pijlers van het programma, namelijk Nieuws, Sport en Entertainment deels los, aldus een Talpa-voorlichter maandag.

NSE moet voortaan door het leven gaan als een algemeen nieuwsprogramma met in mindere mate dan voorheen aandacht voor sport en entertainment. "Het programma zal zich kenmerken door een vlotte toon en wordt brutaler. Ook wordt het jonger", schetst de zegsman.

NSE had het paradepaardje van Talpa's vooravond moeten worden, maar tot dusver is dat niet gelukt. Naar het programma wordt slecht gekeken, regelmatig scoort het onder de 100.000 kijkers. De nieuwsshow wist vrijdag 139.000 tv-kijkers te boeien.

Verschoven

De zender heeft het tijdstip van NSE een paar keer verschoven. Momenteel begint het programma elke werkdag om 20.10 uur, maar tegenover het NOS Journaal (Ned. 1) en de soap Goede Tijden, Slechte Tijden (RTL4) heeft NSE het moeilijk. Toch wordt in de nieuwe situatie niet getornd aan het tijdstip.

Ook lag de naam niet onder vuur. De Talpa-leiding koos er niet voor om weer een nieuwe naam in de markt te zetten, omdat de titel inmiddels wel bij een groot publiek bekend is. In de nieuwe setting is er telkens één presentator die wordt bijgestaan door twee nieuwsduiders. In de oude situatie waren dat er drie.