LANDGRAAF - De Red Hot Chili Peppers komen naar Pinkpop. Dat maakte festivalorganisator Jan Smeets maandag bekend. De Amerikaanse band is op Pinkstermaandag de afsluiter op het hoofdpodium. De 37e editie van Pinkpop vindt plaats van zaterdag 3 tot en met maandag 5 juni.

De rockers stonden in 1988 ook op het programma toen het muziekevenement voor de eerste keer in Landgraaf plaatsvond. Het optreden op Pinkpop 2006 is onderdeel van de Europese tournee van de Amerikanen. Hun nieuwe cd Stadium Arcadium verschijnt eind maart.

Al eerder meldde Smeets dat Racoon, Franz Ferdinand, Anouk, Tool en Placebo naar Landgraaf komen. Het volledige programma wordt bekendgemaakt op 8 maart in Paradiso in Amsterdam. Smeets verklaarde maandag nu met de naam van de afsluiter te komen, omdat de Red Hot Chili Peppers zelf al op hun website hebben aangekondigd dat ze op Pinkpop optreden.

Rock Werchter

Het Belgische festival Rock Werchter, waar ieder jaar ook veel Nederlanders naartoe gaan, liet maandag eveneens weten de Peppers te hebben gestrikt voor een optreden. Ze staan op 29 juni op het programma van het vierdaagse festival in Werchter. Anouk en Tool doen na Pinkpop ook Rock Werchter aan.