LONDEN - De Britse rocker Pete Doherty wil niets meer te maken hebben met crack en heroïne, de drugs die hem recentelijk in aanraking brachten met de politie. Dat zei de zanger van de band Babyshambles zaterdag in een interview met de Britse zender Channel Four.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Doherty zei tijdens het vraaggesprek dat hij nooit echt een junkie is geweest, maar dat zijn drugsproblemen vooral te wijten zijn aan zijn levensstijl als rockster. De zanger, die tot voor kort een knipperlichtrelatie had met het door cocaïnegebruik eveneens in opspraak geraakte topmodel Kate Moss, werd afgelopen week voor drugsbezit veroordeeld tot twaalf maanden dienstverlening.

Dagboek

Doherty heeft in de gevangenis een dagboek bijgehouden. Een fragment uit het dagboek is zaterdag afgedrukt in de Britse krant The Guardian. Doherty beschrijft zijn dertien dagen in de cel als een verschrikkelijke ervaring. "Zelfs het leven zonder drugs moet beter zijn dan deze onzin."

Doherty verwijst in het fragment ook naar zijn ex-vriendin Kate Moss. "Ik zie mijn ware liefde / Op een advertentie van Rimmel", dicht hij.

Donatie

De popzanger kreeg geen geld voor de publicatie van het dagboekfragment in de krant. In plaats daarvan stuurde de krant een donatie aan een organisatie die het gevangenissysteem wil hervormen.

Deze week kreeg Doherty een taakstraf opgelegd wegens drugsbezit. Hij moet zich twaalf maanden verdienstelijk maken voor de maatschappij. Als de zanger dit jaar opnieuw tegen de lamp loopt, hangt hem een gevangenisstraf van zeven jaar boven het hoofd. Doherty wordt elke maand door justitie gecontroleerd op het gebruik van verdovende middelen.

Doherty werd op 30 november in Londen aangehouden. In zijn auto werden heroïne en cocaïne gevonden. Vier dagen later haalden agenten Doherty opnieuw van de weg. Ditmaal lagen ook morfine, crack en marihuana in zijn auto. Op 29 januari werd hij stoned achter het stuur aangetroffen. De politie vond bij zijn aanhouding heroïne in zijn zakken.