AMSTERDAM - George Clooney denkt niet dat hij enige kans maakt op een van de drie Oscars waarvoor hij is genomineerd. Dat heeft de Amerikaanse acteur gezegd tijdens het filmfestival in Berlijn, dat tot en met volgende week zondag plaatsvindt.

Clooney is genomineerd voor de regie en het script van zijn film 'Good night, and good luck'. Met de film 'Syriana' maakt hij kans op de prijs in de categorie 'beste mannelijke bijrol'. De uitreiking van de Oscars is op 5 maart.

"Genomineerd zijn is al heel belangrijk voor ons", zei Clooney voor de camera's van Independent Television News. "Vooral omdat we zullen verliezen." De acteur verwacht niet dat zijn films het kunnen opnemen tegen de acht maal genomineerde film 'Brokeback mountain' en de film 'Chrash', met twee nominaties.

Politieke zaken

De 'ER'-acteur zegt verder dat hij zich weinig zorgen maakt over het winnen van prijzen, omdat hij het belangrijker vindt dat zijn films serieuze politieke zaken onder de aandacht brengen van een breed publiek.

'Syriana' is een op de autobiografie van oud-CIA-agent Robert Baer geïnspireerde film. Het verhaal gaat over intriges en corruptie in de internationale olie-industrie. 'Good night, and good luck', met Clooney als regisseur en acteur, biedt een kritische blik op het onderzoek naar communistische activiteiten in de Verenigde Staten in de jaren vijftig.