AMSTERDAM - Gordon heeft zijn lever weer op de rails. Hij is teruggekeerd uit Kaapstad, waar hij enkele weken rust heeft genomen. In Zuid-Afrika heeft hij gekozen voor gezond eten en alcohol heeft hij een tijdje laten staan.

Op zijn website schrijft hij zaterdag dat hij 'na weken van sukkelen en moeilijke momenten' eindelijk weer optimistisch is. Zijn lichaam is bijna volledig hersteld en 'ook tussen mijn oren zit het weer goed', schrijft hij.

De volkszanger moest begin januari plotseling stoppen met de opnamen voor het Talpa-programma 'Joling & Gordon over de vloer'. Hij heeft last van reumatoïde artritis, een ziekte die vooral zou opspelen bij stress. Volgens Gordon is er in de tussentijd veel veranderd. "Ik ben mezelf goed tegengekomen en enorm geschrokken van hoe mijn lichaam er aan toe was."

Na zijn rustperiode gaat de zanger direct weer aan het werk. Hij heeft een nieuwe liedtekst geschreven en Guus Meeuwis heeft toegezegd de muziek te schrijven. De eerste uitzending van 'Joling & Gordon over de vloer' is op 7 maart. "Een nieuwe Gordon is terug om nooit meer weg te gaan, vol met energie en zin om Nederland te laten meegenieten."