NEW YORK - Ken, het voormalige vriendje van de pop Barbie, heeft een metamorfose ondergaan. Het lijkt of hij veel naar de sportschool is geweest. Hij ziet er een stuk 'hotter', 'mondainer' en 'Europeser' uit dan in februari 2004, toen hij - na 43 jaar aan Barbies zijde - uit de winkels verdween.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Met zijn stijlvolle uiterlijk hoopt hij nu weer een plaats in haar leven te krijgen, stelt fabrikant Mattell. Ken is onderhanden genomen door Hollywood-stylist Phillip Bloch. "Hij is een nieuw leven begonnen, zo wel innerlijk als uiterlijk.

Surfplank

En iedereen weet hoe moeilijk het is om te veranderen, zeker als je meer dan veertig jaar op een bepaalde manier geleefd hebt", vertelde Bloch tijdens de presentatie. Ken maakt zijn rentree in een outfit waarmee hij zo op de surfplank kan stappen. Barbiedeskundige Lauren Dougherty zei dat Barbie de nieuwe Ken wel ziet zitten.

Dat Ken nu weer op het toneel verschijnt heeft volgens ingewijden niets te maken met een mogelijk weer opbloeiende romance maar vooral met het feit dat de verkoop van Barbiepoppen in de Verenigde Staten in het laatste kwartaal van vorig jaar met bijna 20 procent is gedaald.

Veranderingen

Mattel hoopt dat de verwachte Ken-verkopen dat een beetje goed kunnen maken. De fabrikant kondigde aan in 2007 met 'dramatische veranderingen' in de Barbie-lijn te komen.