LOS ANGELES - De Amerikaanse popster Britney Spears vindt zichzelf een goede moeder. Dat zei ze dinsdag in een verklaring nadat op internet foto's verspreid waren waarop zij al rijdend in haar auto met haar zoontje op schoot te zien is. Het voorval deed zich volgens Spears voor na een "verschrikkelijke en angstige ontmoeting met de paparazzi".

Bekijk video: Modem/ Breedband

Bronnen rond Spears vertelden dat de foto's van het incident zijn genomen nadat de superster een bezoekje had gebracht aan een vestiging van de koffieketen Starbucks. Terwijl een bodyguard uitstapte, pakte zij haar vijf maanden oude zoontje Sean uit het kinderzitje op de achterbank. Toen de bodyguard terugkwam, snelde ze weg om de verzamelde paparazzi te ontvluchten.

"Ik heb instinctief gehandeld. Ik wilde niet dat mijn zoontje iets zou overkomen. De paparazzi bleven ons echter achtervolgen. Ik was bang dat de agressieve paparazzi mij en mijn zoontje in gevaar zouden brengen", aldus de Amerikaanse ster.

Onderzoek politie

De politie van Los Angeles is woensdag een onderzoek gestart naar het rijgedrag van Spears. Het is niet duidelijk of justitie plannen heeft haar te vervolgen. Een woordvoerder van de politie zegt 'geen mededelingen te doen over naar wie of wat een onderzoek wordt verricht. Wel zegt de politie weinig actie te kunnen ondernemen als een verkeersovertreding niet door een agent is waargenomen.

De werkgever van de fotografen, het bureau X17, ontkent de lezing van Spears. In een verklaring laat X17 weten dat de fotografen zich niet agressief hebben gedragen.