HILVERSUM - De succesband Blof gaat het hitnummer 'Aanzoek zonder ringen' in het Engels opnemen en uitbrengen in mogelijk een van de dertien landen die de formatie de afgelopen twee jaar heeft bezocht. In welk land het nummer wordt uitgebracht is nog niet bekend.

Dat vertelde directeur Bart Cools van platenmaatschappij EMI dinsdag tijdens de presentatie van de nieuwe cd/dvd Umoja (saamhorigheid) van de Zeeuwse band in de Wisseloord Studio's in Hilversum. "Het is eigenlijk een beetje uitproberen; hoe het voelt om in het Engels te zingen", licht Cools het voornemen toe.

"Paskal gaat dat binnenkort proberen." Cools wil er nog niet te veel over zeggen, bang dat het beeld ontstaat dat Blof nu wereldwijd gaat. "Dat hebben al zo veel bands geroepen."

Wereldreis

Blof maakte een wereldreis naar Australië, Amerika, Portugal, Cuba, Kenia, Japan, India, Bhutan, Turkije, Rusland, Ierland, Nigeria en Argentinië. Daar nam het met lokale muzikanten, in hun culturele habitat, nummers op voor uiteindelijk de cd/dvd Umoja. Daarvan kwam eerder deze maand de single Aanzoek zonder ringen direct binnen op nummer een van de Single Top 100 van Megacharts.

Connecties

"Door de reizen die de jongens maakte, hebben ze zoveel connecties opgedaan dat we de Engelstalige single wellicht in een van die landen gaan uitbrengen", zegt Cools. Op het nummer staan dertien songs, vooraf in Nederland geschreven om die daarna in het betreffende land te spelen en op film op te nemen. "We namen dan de muziek van de lokale artiesten op en mixten dat thuis verder af", vertelt songwriter en bassist Peter Slager.

Trend

Dat Blof een trend zet door zich muzikaal buiten de landgrenzen verder te ontwikkelen, beseft de band maar al te goed. "Ik hoop in ieder geval dat we die trend zetten, want wat is het mooi om muziek uit verre landen naar hier te importeren. Zeker in deze tijd moet dat toch tot verbroedering leiden", stelt Slager. "Met de Japanners was het dan bijna onmogelijk om te praten omdat ze geen Engels kenden, maar dan zie je dat muziek communiceren toch makkelijker maakt."