AMSTERDAM - Thomas Acda en Paul de Munnik zijn boos op het CDA. In de zendtijd voor politieke partijen gebruikt de partij ongevraagd hun uitvoering van 'De glimlach van een kind'. "Ik vind het niet helemaal kloppen", zegt De Munnik maandag in het radioprogramma '1opdeMiddag'. "Zoiets hoort te worden overlegd."

Wanneer het CDA wel toestemming zou hebben gevraagd, hadden Acda en De Munnik hun medewerking geweigerd, zegt de zanger. "Ik heb niets tegen, maar ook niets vóór het CDA."

Het CDA zal nu de originele versie van Willy Alberti gebruiken, als de erven Alberti daarmee akkoord gaan, zei campagneleider Jack de Vries in het programma. "Dat zal denk ik minder bezwaarlijk liggen."

Het is niet voor het eerst dat muziek ongevraagd campagnemuziek is geworden. De Rolling Stones waren niet gelukkig met het gebruik van hun nummer Angie in de campagne van Angela Merkel. En Bush gebruikte bij zijn herverkiezing zonder toestemming het nummer ‘Still the one’ van John Hall.

Verontrust

Formeel mogen politieke partijen zonder toestemming te vragen muziek gebruiken in de Uitzending voor Politieke Partijen. Paul de Munnik: “Ik ben verontrust dat dit zomaar kan. Als wij ons aan een product of een partij liëren, dan ben je niet meer blanco op het podium, dus dat moet je niet doen.”