NEW YORK - De Amerikaanse acteur Al Lewis, de sigaren rokende opa uit de serie 'The Munsters', is op 82-jarige leeftijd overleden. Dat heeft Bernard White, programmadirecteur van de radiozender WBAI-FM, bekendgemaakt. Lewis maakte tot zijn dood een wekelijks programma.

Al Lewis werd bekend door zijn rol in de Amerikaanse tv-show 'The Munsters', die van 1964 tot 1966 werd uitgezonden. De serie gaat over een familie van vriendelijke monsters die niet altijd begrijpen waarom hun buren soms zo raar reageren op het gezin. Lewis was ook een van de hoofdrolspelers in de Amerikaanse serie 'Car 54, where are you?', een komedie over een politiebureau in de Bronx. Die serie werd van 1961 tot 1963 uitgezonden.

Verder speelde hij in films, zoals 'They shoot horses, don't they?' en 'Married to the mob'. Lewis had in de basketbalwereld een goede naam als scout opgebouwd, was korte tijd actief in de politiek en was eigenaar van het restaurant 'Grandpa's'. De acteur laat zijn vrouw, Karen Ingenthron-Lewis, drie zoons en vier kleinkinderen achter.