AMSTERDAM - Erotisch getinte dagboeken van Paris Hilton worden te koop aangeboden. De Amerikaanse informatiemakelaar David Hans Schmidt vraagt 16,5 miljoen euro voor spullen van de hotelerfgename, waaronder seksspeeltjes en achttien dagboeken. "Haar diepste, meest duistere geheimen", zegt hij in de Amerikaanse krant Los Angeles Times over de dagboeken.

Schmidt, die contracten met sterren regelt voor naaktbladen, zou de spullen hebben verworven nadat Hilton het huurcontract van een opslagruimte in Los Angeles niet had verlengd. Hij zegt verder over pikante foto's van Hilton te beschikken en over foto's van 'wilde feestjes'. Ook bezit hij computers, kleding, video's en meubelstukken van de 24-jarige actrice.

Roddelbladen

Hilton koopt de spullen mogelijk zelf terug, laat zij via haar woordvoerder weten. Volgens het Amerikaanse persbureau UPI zijn de voorwerpen aangeboden aan roddelbladen.

In 2003 werd een amateurfilm op internet gezet, waarop te zien is hoe Hilton en haar toenmalige vriend seks hebben. Vorig jaar belandden gegevens uit haar mobiele telefoon op internet, waaronder telefoonnummers van Hollywoodsterren.