Op Nu.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Patty Brard plotsklaps oma is geworden, bijna-oma prinses Caroline juist weer moeder wordt, Big Brother Kelly ook een kind wil, twee Dikkie Diks op dieet moeten, Sylvana een pruiken-complex heeft en Gert Timmerman een ouwe zeur is. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Oma Brard

Innig verstrengeld straalt Patty Brard naar de camera. Het onderwerp van haar plotselinge affectie is haar 'kleindochter' Anouk. Op de cover van Story stond aangekondigd dat 'Patty Brard oma is geworden' en dat verbaasde ons wel even. Was haar dochter Priscilla dan zwanger? Daar wisten we niets van en om zoiets geheim te houden, da's niks voor flapuit Patty. Uit het artikel blijkt dat het om een 'stief' kleinkind gaat. Dochter Priscilla heeft een vriend, een DJ, van 35. Die Daan heeft uit een eerdere relatie een dochter van 13 jaar, Anouk. Daan heeft Priscilla ten huwelijk gevraagd en ergens volgend jaar zal het stel gaan trouwen. 'Het leeftijdsverschil is bij ons geen enkel probleem', meldt Daan, die zo'n 11 jaar ouder is dan Priscilla. Priscilla zit nog in Zwitserland op school om haar horecaopleiding af te maken en ondertussen heeft Patty zich als 'oma' opgeworpen. Leuk voor de puberende Anoukje, zo'n heftige oma die met haar darmspoelingen open en bloot op tv te zien is en regelmatig in opspraak is als ze haar ex-man weer aanvalt.

Moeder Kelly

Na alle homo-stellen wil nu ook transseksueel Kelly een kind adopteren. Kelly, die bekend werd door Big Brother, was vroeger een man. Na vele operaties is ze nu een vrouw geworden en dat mogen we weten ook. Regelmatig verschijnt ze in super strakke truitjes, haar blonde haren zwierig los. Op en top vrouw. Maar een kind krijgen, dat kan helaas niet. Dus moet ze adopteren. Ze wil echter geen alleenstaande moeder worden, dus is ze op zoek naar een vent. "Eerst wil ik de ware binnenslepen. Ook nu ben ik verliefd, maar ik ken mezelf inmiddels. Eerst maar even afwachten of dit écht is' meldt ze in Story. In Weekend showt ze hoe ze zich voorbereidt op haar nieuwe moederrol: andere kleren kopen. De sexy niemendalletjes gaan de deur uit, degelijkheid wordt haar nieuwe stijl. En ondertussen schrijft ze ook nog een boek over transseksualiteit, als een soort therapie voor zichzelf. Tot slot nog een kledingzaakje openen, mèt schoenen in maat 42 (heeft ze zelf), en Kel is er helemaal klaar voor. Om de kost te verdienen doet ze nu aan 'soft-erotisch webcammen', een soort bloot chatten tegen betaling. We zijn benieuwd wat de adoptiebureaus van al deze woeste plannen vinden, maar Kelly is er zelf helemaal van overtuigd: 'Ik zou een hele goede moeder zijn.'

Belegen buikje

We lezen - èn zien- het in meerdere bladen: Prinses Caroline van Monaco is weer zwanger. Nee, dat is niet die prinses die het telkens met circusartiesten aanlegt, maar haar oudere zus. En de zus van prins Albert, die nu op de troon zit en recentelijk bekende een bastaard kind te hebben. Caroline is getrouwd met Prins Ernst-August von Hannover. Uit haar eerste huwelijk heeft ze drie kinderen, van 21 tot 17 jaar. Met Ernst heeft ze een dochtertje van 6, dat ze op haar 43e kreeg. En nu zou Caroline dus wéér in verwachting zijn - op haar 49e! Van het Monegaskische Hof is nog geen officiële bevestiging gekomen, maar 'bronnen' fluisteren dat de prinses al 5 maanden zwanger is. Onder haar witte tuniek is inderdaad een behoorlijk bol buikje te zien. Haar oudste kinderen zijn al bijna rijp om een eigen gezin te stichten en hun moeder krijgt nog een baby. Hoe je het ook wendt of keert, het blijft een aparte familie.

Aan de lijn

In Privé twee stevige Bekende Nederlanders die over hun 'volslanke lijn' praten. Het zijn darter Raymond van Barneveld en sportkoningin Erica Terpstra. Beiden zijn op dieet, omdat hun gewicht de spuigaten uitliep en slecht wed voor hun gezondheid. Darter Raymond verloor een wedstrijd van de 21-jarige darter Jelle, en dat steekt hem. Hij gaat op de gezonde toer om sterker terug te komen dan ooit: "Het is weer echt de spuigaten uitgelopen. Kijk, ik heb aanleg om dik te worden, maar nu durf ik niet eens te vertellen hoe veel ik weeg. Maar dat het te veel is, zeker 30 kilo, dat ziet iedereen' verzucht hij. Hij gaat op een dieet van crackers, zilvervliesrijst en groenten en heeft ook een loopband aangeschaft. Ook sportvrouw 'langs de lijn' Erica Terpstra is te dik. Zij probeert langzaam maar zeker af te vallen met het 'alles-weglaten-wat-dik-maakt' dieet. 'Hoeveel moet er af', wil Privé indiscreet weten? 'In ieder geval heel veel, maar het gaat wel van de grote hoop, ha ha,' lacht Erica optimistisch. Ze doet aan Nordic Walking (lopen met stokken) om te bewegen. Maar om het gezellig te houden, geeft ze eerlijk toe straks in Turijn even haar dieet los te laten en zich op de pasta te storten. 'Je moet het allemaal in proporties zien'. We wensen beide 'Dikkie Dik's' veel succes met hun lijnpoging.

Ouwe zeur

Gert Timmerman, wie kent hem nog? Hij zong ooit met Hermien 'Duifjes op de dam', maar presteerde daarna nooit meer iets. Toch mocht hij zijn opwachting maken in het Big Brother Hotel. We hebben hem daar nooit in actie gezien, maar blijkbaar beviel het hem daar geenszins. Hij stapte met veel bombarie uit het programma en klaagt nu steen en been bij de roddelbladen. Gert zou geboycot zijn door de andere bewoners. Hij wilde een leuk avondje Nederlandse muziek maken, maar dat wilden de anderen niet. Vonden ze niet chic genoeg. Deze kritiek trok de senior zanger niet, en hij stapte op. Dolblij natuurlijk dat hij weer naar zijn lieve Babs mocht. Maar nee hoor, alwéér was het niet goed. Babs had verwacht dat haar Gert het nog wel een paar weken zou uithouden in Big Brother en was met een grootscheepse verbouwing begonnen. Als leuke verrassing. Toen Gert thuiskwam, trof hij een puinhoop en overal verf. 'Een lief plan hoor, maar het was voor mij de druppel' moppert hij in Privé 'Nu kon ik nóg niet in mijn eigen bed slapen'. Arme Babs over haar toeren natuurlijk door al dat chagrijn. Wij zouden het wel weten met zo'n ouwe zeur. Niks meer 'eigen bed' en 'thuis'. We zouden een enkeltje Hotel Big Brother boeken en Gert daar nóóit meer komen ophalen.

Pruikenparade

Regelmatig verschijnt presentatrice Sylvana Simmons met een pruik ten tonele. Zelf draagt ze haar haar superkort, en blijkbaar heeft ze soms zin in lange lokken. Daarvoor grijpt ze dan één van haar vele pruiken. Maar volgens de 'befaamde psychologe' van Party gaat er veel meer schuil achter deze verkleedpartijtjes. Sylvana zou aan het 'Oprah Winfrey' syndroom lijden. Beide dames zijn mishandeld in een eerdere relatie en proberen de aandacht daarvan af te leiden met hun uiterlijk. 'Door je, net als Sylvana, enorm te focussen op het uiterlijk, verschuif je de aandacht van die innerlijke pijn' meent de psychologe. En: 'Daarbij blijkt uit onderzoek dat zwarte vrouwen meer gefixeerd blijken op hun haar, en blanke vrouwen meer op hun gewicht, hun figuur'. Gelukkig meldt de psychologe nog wel even dat het niet gaat om een psychiatrische stoornis à la Michael Jackson, die ook obsessief met zijn uiterlijk bezig is. Sylvana zal deze 'diepgaande analyse' waarschijnlijk worst wezen. Ze is net gescheiden, haar ex woont al apart, en ze zal meer bezig zijn haar leven weer op orde te krijgen. Mèt of zonder pruikjes, want het gaat er toch om wat er ìn het koppie zit, niet wat er óp wordt gezet.