AMSTERDAM - Een aanklacht tegen rocker Pete Doherty is maandag door justitie in Londen ingetrokken wegens gebrek aan bewijs. Het gaat om een aanklacht wegens het rijden onder invloed van drugs in december. Dit meldt de website van het muziektijdschrift NME.

De sleutels die bij Doherty gevonden waren pasten niet op de auto waarin volgens de politie gereden was. Vier vrienden van Doherty sloegen bij het incident op de vlucht voor de politie. Mogelijk was een van de vier de werkelijke chauffeur.

De ex-vriend van supermodel Kate Moss is een goede bekende van de Londense politie. Tegen hem loopt nog een zaak wegens drugsbezit en rijden onder invloed. Twee weken geleden sloeg hij tijdens een concert in de Rythm Factory in Londen een microfoonstandaard in het gezicht van een 17-jarige fan. Deze heeft aangifte tegen de zanger gedaan.

De 26-jarige Doherty was maandag niet aanwezig bij de zitting. Door een administratieve fout was de politie vergeten hem naar de rechtbank te brengen. Hij zat dus nog in zijn cel in een gevangenis in Londen.