HILVERSUM - Oud-voetballer Ruud Gullit gaat in zijn nieuwe televisieprogramma 'Gullit' eigenlijk meer bij wereldberoemde mensen op bezoek dan dat hij ze interviewt.

Het is de bedoeling dat de kijker op deze manier de sterren op een heel andere manier leert kennen. Dat zei hij dinsdag tijdens de presentatie van het programma, dat vanaf 27 november vijf keer te zien zal zijn bij Yorin.

Omdat Gullit vooral als voetballer zelf een beroemdheid was, ontstaat volgens hem de ontspannen sfeer in het programma. "Juist omdat ik begrijp hoe het is om aan de andere kant van de microfoon te staan en om beroemd te zijn, krijg je meer een band", aldus de oud-aanvoerder van Oranje. "Dankzij mijn naam gaan deuren natuurlijk ook makkelijker open."

In de serie ontmoetingen gaat Gullit op bezoek bij presentatrice Ruby Wax, zanger Craig DavidVictoria BeckhamNelson Mandela

Of dit programma een definitieve stap naar een televisiecarrière is, of dat de voetbalvelden weer lonken, wil Gullit niet zeggen. "Je weet het natuurlijk nooit in tv-land, alles gaat zo snel. Ik praat nooit in 'als-termen'. Ik ben nu hiermee bezig, en vind dat hartstikke leuk. Ik hoop dat dat van het programma afstraalt."