LONDEN - Filmacteur Clint Eastwood heeft zich gemengd in de ruzie tussen de Amerikaanse televisiejournalist Bill O'Reilly en acteur George Clooney. O'Reilly en Clooney liggen met elkaar overhoop over de miljoenenopbrengst van de benefietshow voor de slachtoffers van de ramp in New York. Clooney was de grote man achter het concert. Hij haalde sterren als Eastwood, Brad Pitt en Julia Roberts over om mee te doen.

De show bracht meer dan 260 miljoen dollar (zo'n 640 miljoen gulden) op, waarvan volgens O'Reilly nog maar 36 miljoen dollar (zo'n 90 miljoen gulden) terecht is gekomen bij de nabestaanden van de slachtoffers van de ramp. Hij beschuldigde het 11e September Fonds ervan niet duidelijk te zijn wat er precies met het geld gebeurt. Clooney reageerde daarop furieus. In een boze brief aan O'Reilly sprak hij de aantijgingen met klem tegen.

Maar de journalist wordt nu ook gesteund door Clint Eastwood, meldde het Britse Showbizz-persbureau WENN dinsdag. Volgens Eastwood lijkt het er op dat ook een deel van het opgebrachte geld naar moslim-organisaties gaat. "Ik ben natuurlijk voor religieuze tolerantie, maar de show was bedoeld voor de nabestaanden van de slachtoffers. En daar moet niet van worden afgeweken".

In zijn nieuwsshow noemde Bill O'Reilly de deelnemende sterren aan de benefietshow 'huichelaars' die meer bezig zijn met hun eigen image dan met sociale problemen.