AMSTERDAM - De Canadese zangeres Alanis Morissette gaat het komende jaar werken aan haar memoires. Dat zegt de zangeres in het muziekblad Rolling Stone. Ook houdt Morissette zich dit jaar bezig met het schrijven van een studioalbum, dat naar verwachting volgend jaar in de winkels komt te liggen.

"Ik ga schrijven over alle wijsheid die ik heb verworven in de 31 jaar van mijn leven", vertelt Morissette. "Over relaties, roem, reizen, zelfbeeld en spirituele zaken. Met een hoop zelfspot en humor er doorheen."

Morissette wilde haar levensverhaal al een tijdje op papier zetten, maar de zangeres dacht er volgens eigen zeggen te perfectionistisch over na. "Ik had de onrealistische verwachting van mezelf dat ik niet alleen mijn verleden moest samenvatten, maar ook de komende veertig jaar van mijn leven."

Golden Globe Awards

Maandagavond is de Canadese te vinden in het Hilton Hotel in Beverly Hills. Daar vindt de jaarlijkse uitreiking plaats van de Golden Globe Awards. Morissette is genomineerd voor het nummer 'Wunderkind' uit de film 'The chronicles of Narnia: the lion, the witch and the wardrobe'.

Alanis Morissette brak wereldwijd door met het album 'Jagged little pill'. Ze scoorde verschillende hits met nummers als 'You oughta know' en 'Ironic'.