Roddelbladen: Youpert ouwe snoepert en nog één maal Georgina's 'Harries'

Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Casanova Youp van 't Hek nóg een liefje had, Albert Verlinde zijn kinderwens ziet vervliegen, Georgina's 'Harries' het showbizzmoment van dit jaar waren, Peter R. de Vries een macaber schnabbelbedrijfje start en de sterren zwierig 2006 in gaan. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Youpert ouwe snoepert

In Privé: 'Hij heeft misschien niet de looks van een Casanova, maar de manier waarop hij lief en zorgvuldig zijn verleidingstekstjes formuleert, maken hem op z'n minst tot de Cyrano van de vaderlandse cabaret'. Het gaat hier om Youp van 't Hek, de cabaretier, door Privé aangeduid als 'schreeuwlelijk'. Weken geleden al kwam uit dat Youp een affaire had met een vrouw uit Breda. Crisis dus thuis bij de van 't Hekjes. Youp woonde zelfs tijdelijk ergens anders. De hele pers viel over hem heen, maar Youp gromde en snauwde dat niemand iets met zijn privéleven te maken had. De relatie is echter voorbij en Youp mocht weer thuis bij vrouw en kinders komen wonen. Alles was besproken en uitgepraat. Maar Privé kreeg inzage in enkele 'amoureuze e-mails, die duidelijk maken dat er de afgelopen tijd nog minstens één andere vrouw een rol in zijn leven heeft gespeeld'. Zo lezen we dat hij rept van 'twee mensen die een geheim delen, wat ze nooit tegen iemand kunnen zeggen' en belooft Youp 'naar je te zullen knipogen, maar verder niks'. Heel romantisch sluit hij af met 'Ik kus je overal….'. En casanova of niet, hij blijft vóór alles cabaretier. Want de laatste regel luidt humoristisch '….behalve in Antwerpen'. Benieuwd of echtgenote Debby daar ook om moet lachen.

Geen pappa's

Zonder enig probleem -zo leek het althans- adopteerde cabaretier Paul de Leeuw en zijn vriend (of is het 'man'?) twee kinderen uit Amerika. Vrolijk fietste hij met zijn kids door Amsterdam, en speelde gezellig met vriendlief vadertje en… ehh …vadertje. Leuk, dacht roddelgoeroe en theaterproducent Albert Verlinde. Dat wilde hij ook wel met zijn man Onno. Hij ventileerde zijn kinderwens naar de roddelbladen, die meteen bovenop het nieuwtje doken. Helaas heeft Albert te vroeg gejuicht, lezen we in Privé. 'Je wordt blij gemaakt met een dode mus.' Er is weliswaar een adoptieprocedure in werking gezet, maar Albert is al bijna te oud. Boven de 40 mag je geen baby meer adopteren, alleen oudere kinderen. "Amerika is het enige land dat een man alleen een kind laat adopteren en dat homoseksuele ouders geen probleem vindt. Het blijkt dat er per jaar maar één of twee kinderen uit Amerika naar Nederland komen. De kans is dus heel klein.' verzucht hij in Privé. Geen happy new year with kids dus voor Albert.

Winning Harries

Hot news in Party: de 'Harries' van Georgina Verbaan. hadden we dat niet al uitgebreid gehad het afgelopen jaar? Nee, zo blijkt. De mysterieus enorm groeiende en weer slinkende boezem van de soapie zijn verkozen tot 'showbizzmoment van 2005'. Sterker nog: de lezers van tv-blad van Veronica verkozen de merkwaardige boezem-perikelen van Jort Kelders vriendin zelfs boven het huwelijk van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis. Georgina zal er wel om grinniken. Ze ging bloot in Playboy om een belastingschuld in te lossen en liet zo heel Nederland genieten van haar voorgevel. Jort noemde het weliswaar een 'genante situatie', maar Georgie haalde maandenlang het nieuws. Sylvie daarentegen zal er enorm van balen. Ze kocht een trouwjurk van vele tienduizen Euro's, zat piekfijn in de make-up en het kunst-haar en maakte van haar huwelijk een sprookje. Alle roddelbladen mochten van dit 'intieme moment' vol pracht en praal meegenieten. En dan gaat de hoofdprijs tóch naar zo'n paar ordinaire blote borsten van haar ex Costa!-collega. Ze zal van nijd en jaloezie wel een paar extensions uit haar hoofd kunnen trekken.

Macaber baantje

Nu Peter R. de Vries net zo snel uit de politiek is verdwenen als hij er in stapte, verzet hij zijn bakens. Hoewel hij nog altijd goed verdient aan zijn tv-programma's, is hij er toch een bedrijfje naast begonnen. In Party lezen we dat hij films gaat maken die op begrafenissen vertoond kunnen worden. Brrr, macaber…Zelf vindt hij het een gat in de markt. Party: 'Peter R. heeft de inspiratie gekregen door de vele begrafenissen die hij beroepshalve heeft meegemaakt. Volgens Peter R. staat er in het gunstigste geval een foto van de overledene bij de kist, maar daar heb je het dan ook wel mee gehad.

Het echtpaar De Vries kreeg het idee om een herdenkingsfilmpje te maken over iemands leven. Binnen amper 24 uur zorgen Peter R. en zijn vrouw voor een professionele film over de overledene. De film bestaat uit foto's en home-video's en andere zaken die een rol hebben gespeeld in het leven van de 'hoofdrolspeler'.' Party verdenkt de misdaadverslaggever ervan dubbel te profiteren van het idee. Aan de ene kant zou zijn 'klantenkring' immers bestaan uit het hem zo bekende criminele circuit, aan de andere kant zou Peter R. daar meteen inspiratie opdoen voor zijn tv-programma's.

Zwieren en zwaaien

Het tv-programma 'dancing with the stars' bleek dé hit van dit jaar. Bekende Nederlanders oefenden wekenlang danspassen met professionele dansers en vertoonden hun kunsten voor een miljoenenpubliek. Idols-tiener Jim Bakkum streek de hoofdprijs op, Irene van der Laar werd tweede en mag als troost een dansprogramma presenteren op tv. Want ballroomdansen is 'hot'. We zagen laatst zelfs dans-DVD's bij drogist Kruidvat in de schappen liggen! Daarom ook wordt er op dit moment druk geoefend voor een eindejaars tv-show. Daarin zullen sterren als calender girl Tatjana, tovenaar Hans Klok, soapie Bas Muijs (Gtst's Stefano), golden oldie Catherine Keyl en 'geweldig genoten' Marit van Bohemen met de voetjes van de vloer gaan.

In diverse bladen kwamen we al foto's tegen en het belooft een leuk spektakel te worden. Niet in de laatste plaats om de 'over the top' outfits (Stefano in een wit kanten hemd en loeistrak 'braille'broekje, soapie Lieke van Lexmond in een glimjurk vol vetrollen), maar ook omdat de BN'ners als zichzelf optreden. Nu eens spelen ze geen rol, maar moeten ze met de billen bloot. Soms bijna letterlijk, als je die nietsverhullende showjurkjes ziet. In het geval van Catherine Keyl is gelukkig voor een decent, bedekkend zwart exemplaar gekozen. Zo blijft de show geschikt voor kijkers van alle leeftijden.

Tip de redactie