Glitter betaalt vergoeding aan slachtoffers misbruik

HANOI - De voormalige Britse rockster Gary Glitter (61) heeft in totaal 4000 dollar betaald aan twee families van Vietnamese meisjes die hij zou hebben misbruikt. Dat zei zijn raadsman woensdag in Hanoi. Glitter werd 19 november in Vietnam gearresteerd wegens kindermisbruik.

Volgens raadsman Le Thanh Kinh heeft Paul Francis Gadd, de echte naam van Glitter, 2000 dollar betaald aan de familie van een elfjarige meisje en een even hoog bedrag aan de familie van een meisje dat een jaar ouder was. De families eisten veel meer, maar stemden na onderhandelingen met de bedragen in. Zij zouden op hun beurt justitie verzoeken de aanklachten in te trekken.

Glitter heeft alle beschuldigingen tegengesproken. De oud-rocker Glitter wordt wegens gebrek aan bewijs in ieder geval niet vervolgd voor verkrachting van een twaalfjarig meisje. Dat zou met de doodstraf kunnen worden bestraft. Maar de aanklachten over kindermisbruik blijven vooralsnog overeind. Volgens een woordvoerder van de politie is de vergoeding die Glitter heeft betaald, van geen belang voor de procedures.

Maar de advocaat meent dat Glitters actie de openbaar aanklager gunstig kan beïnvloeden, als die moet besluiten of hij de zaak voor de rechter brengt. Als hij schuldig wordt bevonden, kan Glitter tot twaalf jaar cel krijgen.

Tip de redactie