AALSMEER - De 21-jarige Joost is donderdagavond uitgeroepen tot winnaar van de vijfde editie van het realityprogramma Big Brother (BB). Hij liet de andere resterende bewoners van het BB-huis Ingrid (27), Roel (26) en Lieske (19) achter zich. Het publiek riep hem uit als meest populaire deelnemer. Hij wint daarmee 262.500 euro.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Big Brother, voor het eerst door Talpa werd uitgezonden, was dit jaar niet het kijkcijferkanon zoals tijdens de eerste editie, maar scoorde wel goed. Zeker voor Talpa-begrippen. De dagelijkse uitzendingen werden meestal door ongeveer 500.000 mensen bekeken.

Volgens traditie was er ook dit jaar geregeld ophef over het programma. Zo konden de kijkers de zwangerschap en bevalling van Tanja meemaken en beweerde oud BB-bewoner Gert-Jan de Boer dat de hele stemprocedure in het programma doorgestoken kaart was.

Hij stelde in De Telegraaf dat hij over documenten beschikt waaruit blijkt dat de tv-producent zelf de winnaar bepaalt. Volgens Endemol klopt die informatie niet. Uiteindelijk werd een gepland kort geding over de kwestie donderdagmiddag ingetrokken.