LONDEN - De Britse zanger Elton John heeft maandag een miljoenenbod naast zich neergelegd. Een Amerikaanse tv-zender bood 5,7 miljoen pond (ongeveer 8,73 miljoen euro) om exclusief de ceremonie rondom het geregistreerd partnerschap van Elton John en zijn partner David Furnish vast te leggen. Dat meldde de website van de BBC maandag.

Het koppel overwoog het miljoenenbod te accepteren om het te investeren in de Elton John Aids Foundation, maar zag daar toch van af. Onze ouders hebben ons geweldig gesteund. Uit respect voor hun willen we het daarom besloten vieren, legde de Britse artiest zijn besluit uit.

De ceremonie vindt woensdag plaats in Windsor in het zuiden van Engeland, waar in april van dit jaar prins Charles en Camilla in het huwelijksbootje stapten.

In de nacht van maandag op dinsdag werd het naderende partnerschap uitgebreid gevierd met een hengstenbal in Too2Much, een club in het trendy Londense West End. Onder de 180 genodigden waren rockster Bryan Adams, leden van de Amerikaanse popgroep Scissor Sisters en de leden van Take That, die sinds dit jaar gedeeltelijk weer bij elkaar zijn. Vanaf woensdag kunnen mensen van hetzelfde geslacht in Engeland en Wales een geregistreerd partnerschap sluiten. In Noord-Ierland werden deze partnerschappen maandag voor het eerst gesloten, vanaf dinsdag kan dat ook in Schotland.