AMSTERDAM - De advocaten van Michael Jackson zijn in onderhandeling met een belangrijke schuldeiser van de popster. Volgens het persbureau Reuters moet Jackson een lening van meer dan 166 miljoen euro afbetalen. Lukt dit niet op tijd, dan kan de popster zijn rechten op Beatles-songs kwijtraken.

Als Jackson vandaag in gebreke blijft, kan de New-Yorkse investeringsmaatschappij Fortress Investment Group beslag laten leggen op Jacksons aandeel in de publicatierechten van Beatles-liedjes. De popster heeft een aandeel van vijftig procent in deze rechten, met een waarde van zo'n 417 miljoen euro. Het gaat om meer dan tweehonderd Beatles-songs, waaronder de klassieker 'Yesterday'. Jackson kocht de publicatierechten van de catalogus in de jaren tachtig van de vorige eeuw voor zo'n veertig miljoen euro. Hij was toen op het hoogtepunt van zijn roem.

Brent Ayscough, een van de advocaten van Jackson, zei tegen Reuters dat vertegenwoordigers van de 47-jarige ster en de Fortress Investment Group bezig zijn met nieuwe onderhandelingen over hun afspraken. Zo kan Jackson mogelijk aan een ingebrekestelling ontkomen en zijn Beatles-songs behouden. "Het is niet de Dag des Oordeels, of wat dan ook", zegt Ayscough. "Er gaat niets gebeuren. Momenteel is men nog steeds aan het praten." Later deze week wordt volgens de advocaat mogelijk een deal gemaakt.

Ook muziekbedrijf Sony neemt deel aan de gesprekken. Volgens deskundigen binnen de muziekindustrie wil Sony graag Jacksons deel van de Beatles-rechten verwerven.