LONDEN - Pete Doherty, die tot voor kort een knipperlichtrelatie had met topmodel Kate Moss, is zondag in Londen gearresteerd wegens rijden onder invloed. De politie hield de zanger van Babyshambles aan omdat hij gevaarlijk reed en nam later 'verdachte substanties' uit zijn auto in beslag, aldus de BBC.

Doherty is vrij op borgtocht en moet in februari terugkomen bij de politie. De zanger kreeg de afgelopen tijd meermalen de politie achter zich aan. Na een concert van zijn band op 1 oktober werd de zanger ook al opgepakt in verband met verdovende middelen. Een maand later werd hij gearresteerd wegens drugsbezit.

Knipperlichtrelatie

De 26-jarige zanger had tot voor kort een knipperlichtrelatie met model Kate Moss. Die meldde zich in september bij een afkickkliniek om van haar drugsverslaving af te komen. Ook Doherty waagde een poging, maar verliet de kliniek voortijdig. Moss, die door haar drugsgebruik een aantal lucratieve contracten aan haar neus voorbij zag gaan, brak toen met de zanger die zelf toegaf verslaafd te zijn.