BRUSSEL - De koninklijke tweeling die dinsdagavond in België is geboren, krijgt de namen Nicolas en Emeric. Dat is woensdag gemeld door de trotse ouders prinses Claire en prins Laurent, jongste zoon van koning Albert II.

De twee jongetjes kwamen dinsdagavond met een keizersnee ter wereld in het Brusselse ziekenhuis Sint-Lucas. Hoewel de tweeling een maand te vroeg is geboren, maken de jongens het goed. "Ze moeten nog drie tot zes weken in de couveuse", zei een zeer gelukkige prins Laurent tegen VRT-radio, toen hij woensdagochtend het ziekenhuis verliet.

Het eerste kindje weegt 1,980 kg en is 44 cm groot. Zijn broertje kwam een minuut later en weegt 2,210 kg. Hij is 45,5 cm groot. De prinsjes komen op de dertiende en veertiende plaats voor de troonopvolging in België.

Kleinkinderen

Koning Albert en koningin Paola brachten dinsdagavond al een bezoekje aan hun jongste kleinkinderen. Ze werden gevolgd door de ouders van Claire, die ook haar oudste kind Louise hadden meegenomen.

De tweeling is geen primeur voor de koninklijke familie in België. In 1870 kregen Filip van Vlaanderen, de broer van koning Leopold II, en zijn vrouw twee meisjes. En ook de tante van prins Laurent, wijlen groothertogin van Luxemburg Joséphine-Charlotte, was moeder van een tweeling.