AMSTERDAM - Rachel Hazes heeft het kort geding gewonnen dat ze had aangespannen tegen roddelblad Privé. Het blad had een interview gepubliceerd met oud-voetballer John de Wolf onder de kop 'Rachel kost mij mijn huwelijk'. Privé moet het stuk in de eerstvolgende uitgave rectificeren, heeft de rechtbank in Amsterdam bepaald.

In het interview ontkent De Wolf de geruchten dat hij een relatie heeft met de weduwe van volkszanger André Hazes. Wel verklaarde hij dat zijn huwelijk door de geruchten op de klippen is gelopen. Volgens de rechtbank wekt de kop van de publicatie ten onrechte de suggestie dat Rachel een rol heeft gespeeld bij de scheiding van De Wolf. Uit het artikel blijkt juist dat dit niet het geval is.

Rachel vond vooral dat het artikel haar naam schaadt. In een interview vorige week met tv-programma RTL Boulevard zei ze De Wolf 'nauwelijks' te kennen. "Als ik ooit één keer in mijn leven gedag heb gezegd tegen De Wolf, dan is dat veel."

Privé moet de rectificatie zowel op de voorpagina als op de derde pagina plaatsen. Daarnaast is het blad veroordeeld tot een betaling van 2500 euro aan Rachel. Ook moet het opdraaien voor de proceskosten.