AMSTERDAM - Gwen Stefani heeft besloten de release van haar tweede soloalbum uit te stellen, omdat ze zou zijn opgebrand. In een interview met de Amerikaanse krant San Francisco Chronicle zegt de zangeres het belangrijker te vinden eerst rust te nemen. "Ik ben de laatste jaren maar doorgegaan met werken en ik ben opgebrand."

De 36-jarige Stefani is na 'The Rock Steady'-tour met haar popgroep No Doubt direct de studio ingedoken voor de opnamen van een 'Greatest hits'-cd. Meteen daarna ging ze opnieuw op tournee met de groep. De tournee werd gevolgd door Stefani's eerste solo-cd 'Love, angel, music, baby'. Ook lanceerde ze haar eigen kledinglijn, begon ze haar solotoer en dook ze de studio weer in om te werken aan haar tweede cd.

"Ik heb zelfs mijn laatste kans op vakantie opgegeven om nieuwe nummers op te nemen met producer Pharrel Williams", stelt Stefani in de krant. Het nieuwe album zou bestaan uit stukken die niet zijn gebruikt voor het eerste album, maar de zangeres besloot in de zomer nieuwe nummers op te nemen.

Haar platenlabel 'Interscope' wil volgens het Amerikaanse dagblad niet reageren op de uitlatingen van Stefani. Volgens de maatschappij verschijnt volgend jaar een dvd van de zangeres. Het is nog onbekend wat hierop te zien en te horen is.