AMSTERDAM - Elton John en zijn verloofde David Furnish geven elkaar het jawoord in het stadhuis van Windsor. Ook Prins Charles en Camilla Parker Bowles beloofden elkaar hier eeuwige trouw. Dit werd maandag bekendgemaakt op de website van de gemeente Windsor. Op 21 december wordt het huwelijk voltrokken.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De popster is daarmee een van de allereerste Britse homoseksuelen die de burgerlijke verbintenis aangaat waarmee homo's in Groot-Brittanië dezelfde rechten krijgen als getrouwde hetero's.

Het stel heeft eerder laten weten dat het een kleine ceremonie wordt waarbij alleen Elton Johns ouders en die van zijn partner aanwezig zijn. Dit is tegen de verwachting van de media, die bij voorbaat smulden van het idee van een groot feest met veel bekende sterren als Liz Hurley en Mick Jagger. "Ik wil absoluut geen evenement van mijn huwelijk maken", verklaarde de zanger.

Elton John is eerder getrouwd geweest met Renate Blauel. De twee gaven elkaar in 1984 het jawoord, maar het huwelijk was geen lang leven beschoren. Na vier jaar gingen ze uit elkaar.