Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Beau zich verbijt, claim-baron Edwin een nieuwe liefde kocht, Mariska Hulscher aan 'gruwelijk geweld' ontsnapte, Rachel Hazes bijna instort en waarom 'prins' Pieter van Vollenhoven een baantje moest zoeken. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Jammer, Beau

Met veel tam tam verliet Beau van Erven Dorens 'zijn' populaire programma RTL Boulevard voor de nieuwe zender Talpa. Hij presenteert daar nu 'NSE', wat staat voor nieuws, entertainment en sport. Helaas voor Beau scoort NSE voor geen meter. Trekt Boulevard dagelijks dik een miljoen kijkers, NSE haalt net de 150.000. Om die cijfers op te krikken is het programma verplaatst naar 20.00 uur 's avonds. Daardoor kan Beau nog minder tijd met zijn gezin doorbrengen, waar nummer 4 zojuist is geboren. Weekend heeft de roddel dat Beau voorzichtig heeft geprobeerd zijn plekje weer terug te krijgen bij Boulevard. Maar RTL4 heeft zich achter Daphne Bunskoek geschaard. 'Ze doet het helemaal op haar eigen manier en probeert Beau niet na te doen', aldus de omroep. En dus mag Daph lekker blijven zitten en moet Beau zich verbijten over zijn misstap.

Liefde te koop

'Claim-baron' Edwin de Roy van Zuydewijn, de ex-man van prinsesje Margarita, heeft een nieuwe liefde. Toen het prinselijk paar ging scheiden, voerde Edwin een felle strijd om de voogdij van hun 'kind'. Nee, geen mensenkindje. Edwin wilde per se een bezoekregeling voor hun hond Paco. Hij zou vreselijk ongelukkig zijn zonder het hondenbeest en wilde het dier regelmatig te logeren hebben. Hoe die strijd is afgelopen is eigenlijk nooit duidelijk geworden, tragisch-hilarisch was het wel. Het tij lijkt echter gekeerd voor de ongelukkige Edwin. Hij heeft een nieuwe liefde gevonden. In Weekend zien we hem knuffelen met een nieuwe hond, een jonge kopie van Paco. Hoe zeer Edwin hecht aan het verleden, blijkt uit de naam van het beestje. Hij heeft zijn Rhodesian Ridgeback puppie 'Pablo' genoemd. Soms blijkt liefde toch te koop.

Zeer belangrijk persoon

In Story een sappig stukje over 'gruwelijk geweld' en showbizzsterren. Die zouden regelmatig worden bedreigd. Bijvoorbeeld Jaap Jongbloed, die Crime Time presenteert. Toen zijn dochter en hij werden bedreigd, stopte hij met het programma. Misdaadjournalist John van den Heuvel verplaatst zich in een kogelvrije auto, Henk van Dorp bleek op de dodenlijst van geloofsfanatici te staan en ontvluchtte tijdelijk zijn huis. Waarom Chazia Mourali en Patty Brard opeens met bodyguards verschenen, was niet helemaal duidelijk, maar ook zij zullen wel ooit iemand iets aangedaan hebben. In het artikel wordt ook make-up tutje Mariska Hulscher genoemd. Zij presenteert een suf modeprogramma, waar niemand aanstoot aan kan nemen. Maar toen in haar Amsterdamse buurt liquidaties plaatsvonden en zij daar net rondfietste, dacht ze misschien tóch dat de kogels voor haar bestemd waren. 'Ik heb meteen naar huis gebeld of de kinderen veilig waren' rilt ze in Story, en vertelt dat haar huis inmiddels een onneembare vesting is geworden. De enige die Mariska misschien geweld aan wil doen, is een totaal mislukt gemetamorfoseerd slachtoffer uit haar eigen modeprogramma.

Broodmagere pitbull

Voor op Story en foto van een zorgelijk kijkende Rachel Hazes. 'Broodmagere Rachel bijna ingestort' en 'wat is ze dun' staat er. Het blad belt met een 'huisvriend' om te vragen wat er aan de hand is. 'Ze heeft veel te veel stress gehad en kan de kritiek niet meer aan. En nu dit!' Op dit moment is Rachel namelijk bezig met een rechtszaak tegen oud-voetballer John de Wolf. Al jaren gaat het gerucht dat Rachel een affaire gehad zou hebben met de voetballer, maar allebei ontkennen ze dit. Maar John's vrouw Inge weet het zo net nog niet en suggereerde in een roddelblad dat Rachel haar huwelijk kapot heeft gemaakt. Rachel is razend op de De Wolfjes. De huisvriend: 'Vroeger zou ik in de auto zijn gestapt en ze een paar hengsten voor hun kop hebben gegeven. Kan niet meer, tegenwoordig bellen ze de politie.' Rachel doet het dus maar zelf met behulp van de rechter. Op dit moment zijn de ouders van Rachel bij haar dochter ingetrokken om de boel een beetje te regelen. Heeft zij haar handen lekker vrij voor deze zoveelste 'pitbull-actie'.

Oude Haagse roddels

Tjerk Westerterp (75) zegt de meeste mensen niet zo veel, maar het is een oud-politicus. Over de tientallen jaren in Den Haag vertelt hij in Privé een paar smakelijke, valse anekdotes. Ook over prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven. 'Toen Pieter met Margriet trouwde, had hij geen baantje, er was geen gezinsinkomen en niemand wist of de prinses een uitkering zou krijgen. Een pijnlijke zaak." Tjerk zorgde ervoor dat Pieter een inkomen kreeg. 'In die tijd ging het niet zo geweldig tussen hem en Margriet. Zij had gezegd dat er zo langzamerhand wel eens wat geld op de plank mocht komen." Ook vertelt hij dat Margriet door haar zus Beatrix per dag dat ze werkt krijgt uitbetaald. Geen cent meer, en dus ook geen uitkering. Over Gretta Duisenberg (vrouw van wijlen Wim Duisenberg -van de Nederlandse Bank): 'Zeg maar Greet hoor, want zo heet ze écht. Ik heb geen hoge dunk van haar en vind dat ze misbruik heeft gemaakt van haar positie.'

Snertbroek

En op een dag zou Joop den Uijl per boot de Oosterschelde gaan bekijken, maar hij vroeg Tjerk niet mee (terwijl die minister van verkeer en waterstaat was). 'Toen ik dat hoorde ontplofte ik zowat. Ik ben toen met een boot zó scherp langs gevaren, dat de snert over Joop's broek klotste. Dat heeft hij mij vreselijk kwalijk genomen." Ondanks deze pittige uitspraken, is Tjerk toch wel een béétje diplomatiek. Want op hoe het nou zit met Ruud Lubbers en zijn 'grote hart en vele liefdes', antwoordt hij summier: 'Ik zag dat hij zéér geliefd was bij de vrouwen.' En dat terwijl het 'billenknijp-incident' Lubbers zijn functie heeft gekost.