AMSTERDAM - René Froger, Gerard Joling en Gordon gaan opnieuw als drietal optreden. Dat maakten de zangers donderdag bekend.

Toppers in Concert 2006 vindt plaats op 27 mei in de Amsterdam Arena.

Een jaar geleden liet het trio weten dat Toppers in Concert een eenmalig project zou worden. Na een tweetal concerten in mei werd er dan ook een punt achter het samenwerkingsverband gezet. Achter de schermen ontstonden er echter plannen voor een nieuwe editie.

Sinterklaas was donderdag naar Amsterdam gekomen om de heren te ondervragen over het optreden. Froger vertelde de goedheiligman dat hij het "geweldig" vond wat er het afgelopen jaar is gebeurd.

'Bling bling'

"Het was één groot feest. Daarom willen we het nog een keer doen." Op de vorige twee concerten kwamen 110.000 mensen af. Net als toen zingen Froger, Joling en Gordon volgend jaar onder meer liedjes van elkaar. Froger meldde dat het thema van het concert dit keer 'bling bling' is, wat inhoudt dat de mannen veelvuldig zullen glitteren en schitteren in de Arena

De zangers ontvingen donderdag Gouden Platen voor de cd en voor de dvd van Toppers in Concert 2005. Van beide schijfjes zijn intussen meer dan 40.000 exemplaren verkocht.

Vrienden

Froger kreeg het eerste exemplaar uitgereikt, als 'godfather' van de Toppers. Hij was het die van de voorheen ruziënde Joling en Gordon vrienden maakte. Die missie resulteerde uiteindelijk in de succesvolle samenwerking.