DEN HAAG - Prinses Laurentien is in verwachting. Laurentien en haar man prins Constantijn, jongste zoon van koningin Beatrix, verwachten hun derde kind in de loop van de maand juni. De Rijksvoorlichtingsdienst heeft dat donderdag laten weten. Het paar heeft al een dochter, Eloise, en een zoon, Claus-Casimir.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Al voor het huwelijk van Constantijn en Laurentien is bepaald dat hun kinderen graaf of gravin zouden worden en het predikaat jonkheer of jonkvrouwe zouden krijgen. Ze krijgen de naam Van Oranje-Nassau van Amsberg. Ze heten dus Graaf of Gravin van Oranje-Nassau, jonkheer of jonkvrouwe van Amsberg. Een prinsentitel heeft er nooit ingezeten: steeds meer prinsen is juist niet iets waar 'Den Haag' op zit te wachten.

De kinderen van Constantijn zijn vooralsnog lid van het Koninklijk Huis. Het zijn immers kleinkinderen van de regerend vorst en dus familie in de tweede graad. Als Willem-Alexander de troon heeft bestegen, worden ze volgens de nieuwe regelingen 'derdegraads' en vallen dan af als lid van het Koninklijk Huis. Ze blijven dan nog wel meetellen in de lijn van troonsopvolging. Het ongeboren kind van Constantijn en Laurentien staat nu op de zevende plaats.

Het gezin van Constantijn woont in Brussel.