UTRECHT - Twee medewerkers van het televisieprogramma 6pack zijn dinsdag door de politierechter in Utrecht ieder veroordeeld tot 660 euro boete en een voorwaardelijke werkstraf van dertig uur. De 25-jarige M.R. en de 29-jarige M.K. filmden vorig jaar augustus zonder toestemming op vliegbasis Soesterberg.

Het tweetal maakte 3 augustus voor hun programma opnamen van elkaar terwijl ze 's avonds over het terrein van de militaire vliegbasis liepen. Ze waren over een hek geklommen nadat ze eerder hadden geprobeerd op de vliegbasis te komen door voor te wenden dat ze een afspraak hadden met een niet-bestaande majoor.

Na hun aanhouding vond de marechaussee bovendien een nepvuurwapen in de auto van de twee Amsterdammers. Volgens de verdachten waren ze vergeten dat het wapen twee weken eerder, tijdens een bezoek in Polen, door een kennis in de kofferbak was gelegd. Zijn kinderen zouden er mee hebben gespeeld.

Politierechter E. Ruinaard veroordeelde de verdachten overeenkomstig de eis. De programmamakers krijgen ook de videobanden met de gemaakte opnamen niet terug. Die waren door de marechaussee in beslag genomen. R. en K. waren niet aanwezig bij de rechtszaak.