AMSTERDAM - David Bowie is in onderhandeling over een rol in de thriller ‘The prestige’. De rockster wil in de film van regisseur Christopher Nolan de rol van onderzoeker Nikola Tesla spelen. De opnamen voor de film beginnen in januari, meldt Hollywood Reporter.

Christian Bale, Michael Caine en Hugh Jackman hebben eerder hun medewerking aan de film toegezegd. ‘The prestige’ vertelt het verhaal van rivaliserende tovenaars aan het begin van de twintigste eeuw in Londen. Het karakter van Tesla is gebaseerd op de Servische Amerikaan die het roterende magnetische veld heeft ontdekt.

Het verhaal van de film is gebaseerd op een boek van Christopher Priest uit 1996. Het scenario is van de hand van Nolans broer Jonathan. Hij schreef ook het verhaal waarop Christophers filmdoorbraak ‘Memento’ is gebaseerd.

De 58-jarige Bowie was eerder onder meer te zien in de films ‘The man who fell to earth (1976), ‘Labyrinth (1986) en ‘Basquiat’ (1996). Zijn meest recente rol was die van Mr. Rice in ‘Mr. Rice’s secret’ uit 2000.