AMSTERDAM - Kylie Minogue begint eind volgend jaar haar toer door Australië. De zangeres moest haar 'Showgirl'-tournee door haar geboorteland eerder dit jaar afzeggen, omdat ze borstkanker heeft.

"Kylie heeft besloten dat haar toer door Australië anders zal zijn en meer 'up to date' dan haar tournee door Europa", zegt haar promotor Michael Gudinski. "Zij wil hiermee haar fans bedanken voor hun geduld en begrip." De exacte data van de concerten zijn nog niet bekend.

Tijdens kerst wil Minogue een nieuwe single uitbrengen. Het gaat om een live-opname van 'Somewhere over the rainbow', dat eerder dit jaar in Londen is gemaakt. Het nummer is vanaf 25 december via internet te downloaden en is alleen via de digitale weg verkrijgbaar.

'Somewhere over the rainbow' is een cover van het lied dat Judy Garland zingt in de film 'The wizard of Oz' (1939). Naast de single brengt de zangeres het nummer 'Santa Bay' en acht andere live-nummers uit via internet. Daarnaast zijn vanaf begin volgende week drie video's te downloaden.

Vorige week werd bekend dat de popdiva de kerstdagen niet kan doorbrengen bij haar familie in Australië. Artsen in Parijs zeggen dat de zangeres niet voldoende hersteld zal zijn van een chemokuur om de vlucht van Frankrijk naar Australië aan te kunnen.