AMSTERDAM - De Amerikaanse acteur Johnny Depp gaat actievoeren tegen ieder plan van de Britse en Amerikaanse regeringen om roken in hun landen te verbieden. Depp is zelf gestopt met roken en vindt dat rokers zelf de beslissing moeten nemen om te stoppen. Volgens de acteur helpt het niet rokers te verbannen uit de maatschappij. Dat meldt Female First zaterdag.

"Het is duidelijk dat roken niet goed is voor een mens, maar het is toch een raar idee om tegen rokende mensen te zeggen dat ze verschrikkelijk zijn", zegt de 42-jarige Depp. De acteur weet al wat hoe hij gaat actievoeren "Ik ga naar Engeland en dan ga ik een 'rookmarathon' houden", zegt Depp die kettingroker is geweest.

De acteur heeft onder meer huizen in het zuiden van Engeland en in Amerika, maar woont met zijn vrouw Vanessa Paradis en hun twee kinderen in Frankrijk. Volgens Female First is Depp er sinds de rellen in dat land niet meer zo zeker van dat hij er wil blijven wonen.

Johhny Depp speelde vreemde personages in diverse films. Zo was hij te zien met scharen als handen in 'Edward Scissorhands'. In 'Charlie and the chocolate factory' zette Depp Willy Wonka neer, de chocoladefabrikant uit het boek van Roald Dahl.