AMSTERDAM - Binnen anderhalf uur waren alle 200.000 kaarten voor Robbie Williams in de Amsterdam ArenA uitverkocht. De voorverkoop voor twee concerten op 21 en 22 juni volgend jaar, begon zaterdag. Binnen twintig minuten was daar geen kaartje meer voor te krijgen.

Concertorganisator Mojo kondigde vervolgens na overleg met het management nog twee concerten aan, op 24 en 25 juni. Deze kaarten waren om 11.30 uur zaterdagochtend ook allemaal verkocht.

De voorverkoop is enorm snel gegaan, aldus Mojo. "Ik weet niet of dit het absolute record is, de kaarten voor U2 waren ook binnen anderhalf uur verkocht, maar dat ging om drie concerten in de ArenA."

Zanger Robbie Williams was onlangs nog in Nederland voor een intiem concert in Paradiso in Amsterdam voor slechts duizend gelukkigen. Hij deed dat als voorproefje voor zijn grote concert in Berlijn, waar hij zijn nieuwe album Intensive Care aankondigde. Die plaat staat momenteel bovenaan de hitlijsten. Ook de hit Tripping daarvan, heeft al op nummer één gestaan.

De Britse zanger gaf in 2003 voor het laatst een groot concert in Nederland. Toen stond hij ook in de ArenA.