Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Prinses Marilène huisvrouw wordt, Willem-Alexander en Maxima discrimineren, wielren-Leontien's kind al een naam heeft, Gerard Joling zijn kast weer kan vullen, Linda de Mol een kattekopje blijkt en Rachel Hazes er mee kapt. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Koninklijke huisvrouw

De kogel is door de kerk bij Maurits en Marilene. De prinses wordt huisvrouw. Volgens Weekend heeft ze haar baan bij Ahold opgezegd en gaat ze voor de drie kids zorgen. Wel zal ze zich op een soort vrijwilligerswerk storten. Ze gaat voor het Rijksmuseum werken. Weekend spreekt vol lof over deze daad, want traditioneel als de roddelbladen altijd zijn, vinden ze dat het enige recht van een vrouw het aanrecht is. En dat geldt ook voor een prinses. Maar volgens Privé heeft Marilene helemaal geen ontslag genomen. Ze heeft een periode 'ouderschapsverlof' ingepland. De bedoeling is echter dat ze weer terugkomt op haar werkplek. Het blad checkte de informatie zelfs bij de Rijksvoorlichtingsdienst en die bevestigde de terugkeer naar Ahold. Weekend heeft in dit geval dus ietsje te vroeg gejuicht over het huisvrouw-schap.

Geen paleisallochtoon

Hoe Koningsgezind Privé ook altijd is, deze keer hebben ze kritiek. In een reportage over Willem-Alexander en Maxima in Marokko, betichten ze het prinselijk paar ervan thuis te discrimineren. De Prinses hield een toespraakje over hoe belangrijk het is dat allochtonen in Nederland integreren en werk vinden. 'Mooie woorden van de prinses. Maar hoeveel Marokkanen werken er op het paleis?' vraagt Privé zich af. Er blijken zo'n 350 mensen in dienst te zijn van het Koninklijk huis, waarvan er vrijwel geen een van allochtone afkomst is. En ook op De Horsten werkt geen enkele allochtoon. 'De betrokkenheid bij allochtonen wordt door de Koninklijke familie alleen in woorden beleden, niet in daden.' schampert het blad dan ook. Inderdaad niet zo netjes van de familie, die toch als voorbeeld voor het gehele Nederlandse volk moet dienen.

Wielrenkoter

Al wekenlang komt Leontien Zijlaard (Van Moorsel) in de bladen. Niet met nieuws over haar wielrencarrière, maar omdat iedereen wacht op haar zwangerschap. De ijdele wielrenster is gestopt met wedstrijden en is nu 35 jaar. De hoogste tijd dus voor een nazaat! Leontien antwoordt steevast braaf dat een kindje heel erg welkom is, maar dat het nog niet zo ver is. Tot deze week. In Privé valt ons oog op de tekst: 'Sydney is van harte welkom' met erboven een foto van het lachende paar. Zou ze dan toch…? Helaas: als we verder lezen, blijkt dat Leontien nog helemaal niet zwanger is. Wèl al heeft ze een naam bedacht voor een mogelijk aanstaand kind. Sydney dus, omdat Leontien daar op de Olympische spelen medailles bij elkaar fietste. Tsja, smaken verschillen, dat blijkt wel weer. Maar nu nog even dat kind maken. Zet 'm op, Tinus!

Kleedgeld

Een hit heeft Gerard Joling al 100 jaar niet meer gehad. Maar toch draait de BV Joling op volle toeren. Privé rekent voor ons uit wat Gerard dit jaar op zijn rekening kan bijschrijven. Ondanks het C-circuit waarin hij optreedt, staat hij toch een keer of 200 per jaar op de planken. Zijn show Joling & Gordon over de vloer levert hem 40.000 Euro per aflevering op. Zijn rol in een verzekeringsreclame brengt 200.000 euro in het laatje. In totaal verdient Gerard maar liefst 1,8 miljoen dit jaar! Da's een boel kleedgeld voor de ijdele Joling. Daar kan hij een heleboel van die dure maar oh zo lelijke Versace-jasjes van aanschaffen.

Kattekop

Linda de Mol houdt zich meestal ver van de showbizzroddels. Ze werkt hard en haar vrije tijd besteedt ze aan haar gezin. Aan uitspraken over collega's waagt ze zich niet. Maar deze keer kon ze het niet laten. In Story lezen we dat Linda behoorlijk kattig is over presentator Albert Verlinde. Die waagde het namelijk kritiek te uiten op de show die Linda met Beau van Erven Dorens maakt. Inderdaad, de kijkcijfers vallen tegen en de show heeft wat opstartproblemen. Maar in het interview herinnert ze Albert er fijntjes aan dat ook hij ooit een talkshow heeft gemaakt die maar één seizoen heeft gelopen. 'Dus als je weet hoe moeilijk het is, waarom doe je dan zo lelijk' kattekopt de brave Linda fel. Pas maar op Albert, 't is wel de zus van Tv-koning John de Mol. En daar wil je liever geen ruzie mee krijgen, toch?

Rachel stopt ermee

Als weduwe van André Hazes heeft Rachel een hoop ellende over zich heen gekregen. Iedereen verweet haar een geldwolf te zijn en de dood van haar bekende man uit te buiten. Niet dat Rachel zich iets van die kritiek aantrok. Ze zorgde gewoon dat haar erfenis goed werd beschermd. Ze schreef zelfs een boek met daarin allerlei intieme ontboezemingen over haar man, iets waar veel betrokkenen niet blij mee waren. Maar dat was voorlopig haar laatste recalcitrante daad. Na het uitkomen van het boek, stopt ze met haar zakelijke activiteiten. Tenminste, dat zegt ze in Party. 'Ik stop met alle zaken want nu zijn de kids aan de beurt en verder niks. Mijn prioriteit ligt nu echt alleen bij André en Roxanne' vertelt Rachel.