AMSTERDAM - Kate Moss wil haar modellencarrière verruilen voor een loopbaan als actrice. Dit meldt de Engelse krant The Sun. Moss heeft haar vrienden laten weten, dat zij een 'nieuwe start' wil. "Kate denkt dat ze met wat acteerlessen een goede actrice kan worden", vertelt een vriend van het topmodel.

Moss ging eind september in behandeling in de Meadows-kliniek in het Amerikaanse Phoenix nadat foto's waren verschenen in Britse boulevardbladen van een coke-snuivende Moss. Inmiddels heeft het topmodel de kliniek weer verlaten. Het drugsavontuur kostte Moss grote contracten bij H&M, Burberry en Chanel.

Overigens heeft Moss wel weer een nieuwe opdracht binnengesleept. Ze wordt het nieuwe gezicht van het Franse tassenmerk Longchamp. Moss is zowel in de campagne van de voorjaars- en zomercollecties te zien als in de herfst- en wintercollecties.

Jean Cassegrain, de directeur van het label, is 'erg blij' met Kate. "Ondanks de persoonlijke kwestie rond Moss blijft Kate het meest beroemde en meest bewonderenswaardige model van de wereld", vindt hij. "Ze is een icoon van onze tijd."