AMSTERDAM - Showmaster Rudi Carrell heeft kanker en heeft daarvoor al een chemokuur ondergaan. Het tijdschrift Das Neue bericht dit op grond van informatie van de 92-jarige Erna Bobbert, de schoonmoeder van Carrell. "Hij heeft kanker. Eén chemokuur heeft hij al achter de rug", zei Bobbert tegenover het blad.

De 70-jarige presentator van de populaire RTL-show '7 Tage - 7 Köpfe' wil volgens Bobbert niet over zijn gezondheidstoestand spreken. Carrell was dinsdag dan ook niet voor commentaar bereikbaar.

Bild meldt dat Carrell sterk is vermagerd, haaruitval heeft en verschillende optredens heeft afgezegd. Vrienden bevestigen dat Carrell, die op 19 december 71 hoopt te worden, ernstig ziek is.

Zware roker

Carrell staat bekend als een zware roker. In april moest hij in een kliniek in Bremen worden opgenomen, volgens eigen zeggen met trombose. Zijn familie maakt zich al maandenlang grote zorgen. Zijn in Australië wonende zoon Alexander heeft hem in zijn woning bij Bremen bezocht.

RTL zei dinsdag dat Carrell wel zal meewerken aan de laatste uitzending van '7 Tage - 7 Köpfe', die op 30 december wordt uitgezonden. Hij zal dan te zien zijn naast gasten als Harald Schmidt en Hans Meiser.

Carrell werkte aan '7 Tage - 7 Köpfe' mee tot 2002. De afgelopen zomer werd gemeld dat na tien jaar en ruim driehonderd uitzendingen de laatste uitzending was gepland voor oudejaarsavond. Na tien jaar hebben de mensen 'hun buik ervan vol', zei Carrell.