AMSTERDAM - Rapper 50 Cent brengt een serie hiphop- en grafische boeken over zijn leven uit. De hoofdpersonen in de verhalen zijn voormalige rapvrienden van G-Unit, onder wie Lloyd Banks, Young Buck en Oliva. Schrijver Nikki Turner, auteur van 'The glamorous life' en 'A hustler's wife' schrijft het eerste deel van de serie. Dit boek moet in 2007 in de winkels liggen.

Uitgever Pocket/MTV Books zegt dat de boeken ongeveer hetzelfde terrein beslaan als de raps van 50 Cent. "Deze verhalen vertellen de waarheid over het leven: seks, wapens en geld. De brute hoogtes en het korte leven van de spelers op de straat", vertelt de uitgever.

50 Cent – zijn echte naam is Curtis Jackson - is recentelijk onder vuur komen liggen van bezorgde groepen burgers in Philadelphia en Los Angeles. Die protesteren tegen reclameborden van de semi-autobiografische film 'Get rich or die tryin' van 50 Cent. Op de posters staat de rapper met een pistool in zijn ene hand en een microfoon in de andere. Hiermee zou de rapper volgens de actiegroepen geweld verheerlijken.