DEN HAAG - Zanger Jim is niet blij met Sony BMG. De platenmaatschappij die de ex-Idol vorig jaar aan de kant zette, brengt eind november een compilatie-cd van de artiest uit. Jim en zijn management menen dat Sony BMG een "graantje probeert mee te pikken van het succes van Jim", zo lieten zij dinsdag weten.

Het album van Sony BMG heeft de titel Dance to the music. Jims album Dance with me, waarop zijn favoriete stijldansnummers staan, ligt sinds begin november in de winkels. Deze cd is uitgebracht door CMM, de huidige platenmaatschappij van de ex-Idol.

Het idee voor Dance with me ontstond tijdens Jims deelname aan Dancing with the stars, de televisiedanswedstrijd die de artiest vorige maand won.

Compilatie

"Het is jammer dat een grote platenmaatschappij als Sony BMG op een bepaald moment de samenwerking stopt", zegt de teleurgestelde zanger. "Wat ik helemaal jammer vind, is dat zij dan later over de rug van de fans toch weer een zogenaamd nieuw album van mij uitbrengen. Het album is echter niets anders dan een compilatie van mijn eerste twee cd's en de hoes is geknipt uit twee oude foto's."

"Laten we niet roomser proberen te zijn dan de paus", reageert een woordvoerder van Sony BMG. "Zij doen in principe niets anders dan wij doen."