
Peter Gillis moet ook dwangsom van 200.000 euro aan Terneuzen betalen
In 2018 legde de gemeente al een dwangsom van 100.000 euro op wegens illegale huisvesting van arbeidsmigranten, maar daartegen ging de Massa is Kassa-ster in beroep. De Raad van State moet hierover nog een uitspraak doen.
Nieuwe controles in 2021 toonden aan dat er nog steeds arbeidsmigranten in het park woonden. Daarop kondigde de gemeente in 2022 aan een dwangsom van 200.000 euro op te zullen leggen. Het park is sindsdien meerdere keren nogmaals gecontroleerd, waarop telkens bleek dat er nog steeds arbeidsmigranten woonden. Daarom wordt de dwangsom nu ingevorderd.
Om Gillis ertoe aan te zetten te stoppen met de overtredingen, wordt een nieuwe dwangsom van 400.000 euro in het vooruitzicht gesteld. Daar kan hij van af als hij binnen drie maanden geen arbeidsmigranten meer huisvest op Marina Beach.
"Helaas blijft de Oostappen Groep de regels overtreden", zegt burgemeester Erik van Merrienboer. "Als vaststaat dat sprake is van overtredingen van het bestemmingsplan, moeten wij handhaven en zorgen dat de overtreding stopt. Daarom gaan we over tot invordering van opgelegde dwangsommen en leggen we steeds hogere dwangsommen op bij nieuwe overtredingen."
Vorige week woensdag kreeg het bedrijf van Gillis van de gemeente Peel en Maas (Limburg) ook al een dwangsom opgelegd. Het bedrag van 1 miljoen euro moet Gillis ook hier betalen vanwege illegale huisvesting van arbeidsmigranten, dit keer op vakantiepark De Berckt in het Limburgse dorp Baarlo.