AMSTERDAM - Acteur Willem Nijholt (71) weet nog niet of hij de rol van Professor Higgins gaat vertolken in de musical My Fair Lady. Hij is namelijk herstellende van keelkanker en moet nog enkele medische controles doorlopen. Daarom kan hij musicalproducent Joop van den Ende pas eind december uitsluitsel geven, meldde een woordvoerder van Van den Ende maandagavond.

Van den Ende is van plan om van My Fair Lady een reizende musical te maken. De productie moet 5 november 2006 in première gaan.

My Fair Lady werd begin jaren zestig voor het eerst in Nederland op de planken gebracht, met Wim Sonneveld als professor Higgins en Johan Kaart als Alfred Doolittle in de mannelijke hoofdrollen. Sindsdien zijn er verschillende versies van de musical in de Nederlandse theaters te zien geweest.

My Fair Lady vertelt het verhaal van het eenvoudige meisje Eliza Doolittle dat door professor Higgins tot een dame wordt omgetoverd. Achterliggend speelt de relatie tussen de ene en de andere klasse, de vraag of echte beschaving bestaat en wie er nu eigenlijk van wie leert.