AMSTERDAM - Frans Bauer en zijn vriendin Mariska gaan niet trouwen op 7 juli 2007. De volkszanger doet dit bericht - dat de afgelopen week in diverse media verscheen - af als 'onzin'. "Iedereen wil iedere keer maar weten wanneer we gaan trouwen. Mariska en ik hebben de geruchten ook gehoord, maar die kloppen niet", aldus Frans. "Mariska vroeg me al of ik was vergeten haar iets te vragen."

De zanger uit het Brabantse plaatsje Fijnaard haalde de afgelopen weken niet alleen met de geruchten over zijn vermeende huwelijk de media: ook de commotie rond zijn nieuwe tv-show 'Slapen bij Frans Bauer' bij Talpa was de media niet ontgaan. Omroepvereniging Tros met wie Bauer een exclusiviteitcontract heeft, was niet gecharmeerd van de 'overstap' van de zanger naar Talpa. De Tros ontbond hierop het contract.

Promotie-actie

De publieke omroep noemt de serie een reallife-soap en volgens het contract had de volkszanger deze soap eerst moeten aanbieden aan de Tros. Talpa en het management van Bauer noemen de serie een promotie-actie rondom de nieuwe cd 'Om van te dromen' van Frans en zien deze niet als een inbreuk op het contract van Frans met de omroep.

De zanger laat weten dat hij weer in gesprek is met de Tros en dat beide partijen het conflict op managementniveau moeten oplossen.

Ruzie

Bauer vindt dat hij niet in strijd met het contract heeft gehandeld. "Als er een probleem is, wil ik graag de mogelijkheid hebben om erover te praten. Ik ben niet iemand die graag ruzie maakt. Maar als ik het gevoel heb dat ik in mijn recht sta, dan wil ik dat ook kunnen zeggen en mij niet verschuilen achter mijn management", vertelt Frans. "De serie is een promo-actie rond mijn nieuwe cd, waarvan de opbrengst naar het goede doel, Stichting Villa Pardoes, gaat."

Nieuwtje

Bauer staat momenteel hoog in alle hitparades met zijn cd en dvd 'Om van te dromen'. De film 'Plop en het vioolavontuur', waarin Bauer de rol van kabouter Amadeus speelt, gaat op 22 december in Nederland in première. De 31-jarige zanger onthulde zondag een nieuwtje rondom de film. "Mijn lied 'Weet dat het zonnetje schijnt' is als themanummer voor de film gekozen", vertelt Frans trots. Het nummer wordt de opvolger van zijn huidige single 'Hé lekker ding'.