NEW YORK - Rapper 50 Cent is aangedaan door de fatale schietpartij in de bioscoop waar zijn film 'Get rich or die trying' werd gedraaid. Dit zei de rapper vrijdag in het programma 'The view' op de Amerikaanse televisiezender ABC. De 30-jarige Shelton Flowers werd woensdag minstens drie keer beschoten en overleed aan zijn verwondingen.

De politie zegt dat Flowers 'Get rich or die trying' had gezien, waarna hij op het toilet ruzie kreeg met drie andere mannen, wat uitmondde in een gevecht. "Ik leef mee met de familie van het slachtoffer", zei 50 Cent in het televisieprogramma. De bioscoop heeft besloten de film niet te draaien zolang het politieonderzoek loopt.

Eerder werden in Philadelphia en Los Angeles posters van de film na negatieve kritiek van anti-geweldsorganisaties verwijderd. Volgens de organisaties tonen de posters 'een agressieve boodschap' en laten ze zien dat je 'problemen op kunt lossen met geweld'. Naar aanleiding van het schietincident is de politie bang dat de film tot nog meer onrust gaat leiden.