Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen Privé, Weekend, Party en Story. Met daarin deze week dat Marilène moet wijken voor Prinses Laurentien, de dure details van Camilla en Charles, spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is het rijkst in Showbizzland, Natasje Froger zich helemáál niet herkent in soap Gooische Vrouwen en waarom Wendy van Dijk, Georgina Verbaan en Jort Kelder de barricaden opgaan. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Koele reservekoningin

Weekend heeft prinses Marilène op de cover. Want, zo hebben ze bedacht: Marilène wordt door het Hof buitenspel gezet. Na Maxima is de lange brunette de meest populaire prinses. Op Koninginnedag komt ze handjes te kort om het volk te begroeten. Maar waarom treedt ze dan maar zo weinig in het openbaar? 'Boze tongen beweren dat ze bewust op een zijspoor is gezet' konkelt het blad. 'Het zou namelijk geen pas geven dat Marilène het beter doet bij het publiek en de media dan prinses Laurentien'. Aha: de 'reservekoningin' Laurentien zit er achter! Vorige week al betichtten de bladen Laurentien ervan de valse spin in het koninklijke web te zijn en alle touwtjes in handen te (willen) hebben. Het moet inderdaad gezegd worden dat Laurentien niet zo'n spontane, gezellige uitstraling heeft als Marilène en hard, arrogant en elitair overkomt. Misschien moet ze maar een cursusje PR bij haar eigen bedrijf boeken om wat leuker over te komen op 'haar' volk.

Dure lady

Camilla Parker Bowles was altijd een gezellige paardenmeid, wars van protserigheid. De wilde haardos, eeuwige waxjas en stevige laarzen waren zo ongeveer haar handelsmerk, lekker no nonsense. Maar sinds ze met Prins Charles is getrouwd, is ze helemaal into glamour. En dat blijkt behoorlijk prijzig te zijn. Weekend komt met details over een staatsbezoekje aan Amerika. Het stel vloog met een privé-jet naar de VS (kosten E 300.000). Er ging een stoet van 17 man personeel mee, waaronder de lakei die 's morgens het bad aanzet voor Charles. Camilla nam ook nog eens 20 eigen hulpjes mee. Voor de 8-daagse trip vlogen er 50 nieuwe jurken mee ( circa E 80.000) en waren 3 kleedsters 24-uur er dag stand by. Verder werd haar make up gedaan door een visagist (E 750,- per dag) en heur weelderige haar door een kapper ( E 1500,- per dag). Kortom: het Britse paar haalde alles uit de kast om Camilla leuk over te doen komen. Alle dure moeite bleek voor niks. Het Amerikaanse volk sloot de Britse lady pas echt in hun hart, toen Camilla bekende graag bij McDonalds te eten.

Rijk, rijker, rijkst

We zijn altijd dól op lijstjes met wie het rijkst is. En Weekend heeft deze week de BN'ners voor ons op een rijtje gezet. Op kop John de Mol (1,8 miljard), gevolgd door Joop van den Ende (1,2 miljard). De muzikale broeders Bolland bezitten E 83,- miljoen, Connie en Hans Breukhoven 75 miljoen. Dennis Bergkamp voetbalde 58 miljoen bij elkaar, Marco van Basten een 'schamele' 35 à 40. 'Arnie' Reinout Oerlemans boert goed: 38 miljoen Euro en Venga Boys-Wessel van Diepen heeft 33 miljoen in de knip. Linda de Mol bezit 20 miljoen en onze gezellige Brabo Frans Bauer smartlapte er 19 bij elkaar. Goudkeeltje Marco Borsato schnabbelde 23 miljoen bij elkaar en Ron Brandsteder deed niks voor zijn 20 miljoen Euro. Die erfde hij namelijk van zijn vader, topman van Sony. En onze eigen Soldaat van Oranje doet het goed aan de andere kant van de grote plas. Rutger Hauer speelde in Amerika met films en commercials toch een leuke 15 miljoen Euro bij elkaar. Da's net een miljoen meer dan salonsocialist Youp van 't Hek. Die doet altijd zo gewoontjes PvdA, maar blijkt dus een dikke vette VVD-bankrekening te hebben.

Natas geen Gooische Vrouw

't Is voor iedereen overduidelijk: in de soap Gooische Vrouwen speelt Linda de Mol een type à la Natasja Froger. Linda's tv-man is zanger en het beetje ordinaire stel verhuist van Amsterdam naar het bekakte Gooi. Daar valt Linda (Cheryl) behoorlijk uit de toon met haar platte accent en over-the-top kleren. De zanger foezelt met zijn achtergrondzangeresjes, maar daar wil Cheryl niks over horen. Het zou 1 op 1 overgenomen kunnen zijn uit het leven van Natasja en René Froger. Maar in Story ontkent de blonde Natasja dit. 'Linda is bij me langs geweest om koffie te drinken en het over de serie te hebben. Ze wilde zo veel mogelijk tips over hoe een goede, typisch Gooise vrouw neer te zetten' vertelt Natasje. 'Wat dat betreft is ze bij mij aan het verkeerde adres. Ik ben absoluut geen Gooise vrouw. Ik winkel niet, drink niet urenlang koffie met vriendinnen, niets van dit alles!'. Volgens René's echtgenote lijkt de personage Cheryl meer op Mariska Bauer en Rachel Hazes. Túúrlijk, Natas. Blijf jij dat maar lekker geloven.

Jort, Wendy en Georgie op de barricaden

Recent schafte Wendy van Dijk zich een riant huis aan in het plaatsje Nigtevecht. Daarmee werd ze de buuv' van Quote hoofdredacteur Jort Kelder en liefje Georgina Verbaan, die op hetzelfde landgoed wonen. Heerlijk rustig en op een steenworp afstand van Amsterdam. Helaas dreigt hun dure rust verstoord te worden. Er ligt een plan voor een snelweg, die bijna door de achtertuin van de BN'ners zou lopen. En daarom gaan Wendy, Jort en Georgina de barricaden op. Bij Jort's huis staat al een bord met 'Vecht voor de Vecht, Stop de A6'. Georgina Verbaan deed creatief en verzon haar eigen leus: 'Halt aan het asfalt' roept ze boos in Story. Wendy baalt van de snelweg omdat ze bang is voor vieze uitlaatgassen, die haar zoontje Sem bedreigen. En daarom gaan de drie BN'ners de barricaden op. Op 12 november gaan ze protesteren. Wendy neemt een hele schoolklas mee en Jort gaat een dicussie leiden. 'Zelfs op zondag staan er files. Laat ze de bus pakken' briest hij. Maar lieve Jort, zeg eens heel eerlijk: ga jij zelf dagelijks in je dure maatpakken met bus en tram naar je kantoor in hartje Amsterdam?