HILVERSUM - De ophef die is ontstaan over de tv-verplichtingen van Frans Bauer heeft Talpa geen windeieren gelegd. Naar de eerste aflevering van de Talpa-show 'Slapen bij Frans Bauer' keken dinsdag namelijk gemiddeld 896.000 mensen en de uitzending was daarmee het bestbekeken Talpa-programma van de hele avond.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Het nieuwe programma, waarin Bauer-fans een overnachting bij de volkszanger kunnen winnen, kreeg vooraf veel publiciteit omdat de TROS van oordeel was dat de show eerst aan hen had moeten worden aangeboden. Bauer had een contract met die omroep waarin stond dat elk nieuw tv-programma rond zijn persoon eerst door de de TROS moest worden beoordeeld en eventueel aangekocht.

De Brabantse zanger stapte echter eerst naar Talpa, omdat hij van mening is dat het geen nieuw tv-programma is, maar dat de camera's slechts een geplande actie rond zijn nieuwe cd registreren. De TROS was daarover zo boos dat het contract werd opgezegd en dat Bauers platen niet meer gedraaid zullen worden in het Radio 2-programma 'Gouden Uren'.