EINDHOVEN - De TROS draait geen platen meer van Frans Bauer op Radio 2 . Dat zei TROS-voorzitter K. van Doodewaerd dinsdagavond voor Omroep Brabant Radio. "Ik heb tegen de collega's gezegd dat we nu minder blij zijn met Frans Bauer", aldus de TROS-voorzitter. De omroep ontbond maandag het contract met de volkszanger omdat deze met Talpa in zee is gegaan.

Naast het boycotten van Bauer in het TROS radio 2-programma 'Gouden Uren', waar de volkszanger zeer geregeld te horen was, wordt ook een geplande tv-show rond het nieuwe album van Bauer 'Om van te dromen' uit het uitzendschema geschrapt, aldus Van Doodewaerd. Ook gaat een geplande special rond Bauer in het omroepblad TROS Kompas niet door.

Talpa

De ruzie tussen de TROS en de volkszanger uit Fijnaart draait om het Talpa-programma 'Slapen bij Frans Bauer'. Daarin gaat Bauer op bezoek bij fans en bekijkt hij hoe gastvrij hij wordt ontvangen. Het gezin dat hem het meest gastvrij ontvangt, wint aan het einde van de serie een overnachting bij het gezin Bauer in het Brabantse Fijnaart. Volgens de TROS gaat het om een reallifeshow rond de volkszanger. Volgens Talpa gaat het om een registratie van een promotieactie rondom de nieuwe cd van Bauer.

Reallifesoap

Juist daar zit hem de kneep, want een dergelijke reallifesoap moest volgens een contract dat de volkszanger met de TROS had, eerst aan deze omroep worden aangeboden. Als die niet toehapt, mag Bauer hem aan andere zendgemachtigden aanbieden.

Maar Bauer en zijn management stellen dat de TROS alleen een eerste recht op shows heeft. Daar is volgens de zanger in dit geval geen sprake van. Van Doodewaerd meent echter dat Bauer wordt misleid door zijn eigen management.