Zondag 2 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Brad Pitt schikt voor miljoenen met eigenaren van huizen vol gebreken

Brad Pitt heeft via zijn stichting Make It Right een schikking van 20,5 miljoen dollar (omgerekend ruim 20 miljoen euro) getroffen met 107 huiseigenaren in New Orleans. De Amerikaanse acteur wilde met de woningen bijdragen aan de wederopbouw van de stad na orkaan Katrina, maar de huizen bleken vol gebreken te zitten.
Door onze nieuwsredactie

Twee jaar na orkaan Katrina presenteerde Pitt zijn project Make It Right. Hij beloofde 150 woningen te bouwen voor families die hun huis waren kwijtgeraakt en in onder meer stacaravans woonden. De prijs van de huizen was gemiddeld 150.000 dollar en ze zouden volgens Pitt milieuvriendelijk zijn.

Volgens The Washington Post werd het project aanvankelijk geprezen. "Maar tien jaar en 26 miljoen dollar later werd de bouw stilgelegd", schrijft de krant. Bewoners klaagden over schimmel, doorzakkende veranda's en lekkende daken.

Make It Right heeft volgens de Amerikaanse krant in de afgelopen jaren zeker twee keer erkend dat het project niet geheel probleemloos verliep. De slechte bouwkwaliteit zou onder meer hebben geresulteerd in defecte verwarming, problemen met koel- en ventilatiesystemen, elektrische storingen en problemen met het sanitair.

De bewoners vonden dat de geboden oplossingen onvoldoende waren, waarop zij in 2018 een rechtszaak aanspanden.

Dinsdag werd een schikking bereikt tussen de Amerikaanse acteur en de huiseigenaren. De bewoners krijgen nu elk zeker 25.000 dollar (ruim 24.500 euro) ter compensatie. Het resterende bedrag wordt verdeeld onder de bewoners van de huizen met de ernstigste gebreken.

Pitt heeft tegenover media niet gereageerd op de schikking.


Lees meer over:

AchterklapBrad PittMedia en Cultuur

Aanbevolen artikelen